Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Národní ředitel PMD v Zambii B. M. Zulu navštíví ČR

Datum publikace10. 6. 2014, 13.00
TiskTisk

Ve dnech 26. 6. - 7. 7. 2014 navštíví Českou republiku Národní ředitel Papežských misijních děl (PMD) v Zambii, P. Bernard Makadani Zulu spolu s rektorem a 6 bohoslovci ze semináře sv. Dominika v Lusace. Návštěva se uskuteční na základě pozvání Národního ředitele PMD v České republice, P. Jiřího Šlégra. Protože dárci z naší vlasti již delší dobu podporují skrze PMD právě pomoc chudým bohoslovcům v tomto zambijském semináři, bude jejich návštěva dobrou příležitostí k osobnímu setkání. Bohoslovci patří do místní scholy, zahrají na africké nástroje a mají připravenou celou řadu písní. K dispozici bude i unikátní CD s jejich písněmi.

Veřejnost se může s hosty ze Zambie setkat například v Praze, Kroměříži, Žeranovicicích, Nivnici, Lidečku, Veselí nad Moravou, Kyjově, Valašských Kloboukách, Dolních Bojanovicích, ve Strážnici či na Svatém Hostýně. Navštíví též Velehrad, kde budou dne 4. 7. mít hudební vystoupení při koncertu na Večeru lidí dobré vůle a následující den zahrají při hlavní mši svaté národní pouti.

Dosud známé podrobnosti k programu naleznete zde.

Bohoslovci jsou členy místní seminární scholy Scora Cantorum a budou během asi 10 denní návštěvy při různých besedách, bohoslužbách a setkáních vyprávět o životě v Zambii, zpívat a hrát na typické africké nástroje. 

Ti, kdo by chtěli přípravu a průběh této akce podpořit, mohou kontaktovat Národní kancelář PMD. Je možné například přispět na letenky, dokumentovat dění jako kameraman nebo fotograf, věnovat mešní intence misionářům, pomoct s organizací či pohoštěním nebo šířením plakátů s programem, nabídnout se jako dobrovolný řidič s automobilem, uspořádat v místě návštěvy Misijní koláč®, Misijní štrúdlování® nebo Misijní jarmark®. Bohoslužby s hosty lze též obohatit např. misijně laděným obětním průvodem, vstupem nových členů do Misijního klubka nebo založením Klubka.

Aby plánovaná návštěva přinesla požehnání, budou organizátoři vděčni za modlitby na tento úmysl. V tomto duchu se od neděle 15. 6. do pondělí 23. 6. zájemci spojí společnou devítidenní modlitbou Anděl Páně. Na webu www.missio.cz bude veřejnost postupně seznamována s novinkami, které se v této souvislosti připravují, jako například Misijní kino, CD Zambijské chvály s písněmi bohoslovců, videoklipy apod.

Za jakoukoliv pomoc organizátoři předem děkují a vyprošují Boží pokoj a ochranu Panny Marie, Královny misií!

(Zdroj: P. Jiří Šlégr, PMD)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou