Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 24/2014

Datum publikace11. 6. 2014, 11.47
TiskTisk

K ochraně lidského života od početí až do přirozeného konce se veřejně zavázalo na tři a půl tisíce polských lékařů. Reakce překročily hranice s našimi severními sousedy do našeho mediálního prostoru – věnujeme se tomu i v komentáři s názvem Kdo je tady tmář? - redaktor Jiří Prinz.

Papež podnikl mírovou misi – František, prezidenti Izraele a Palestiny i konstantinopolský patriarcha se v neděli večer ve Vatikánských zahradách modlili za mír. Společně pak také vysadili olivovník coby symbol míru.

180 tisíc světel … před 25 lety se pekingské náměstí Nebeského klidu proměnilo v jatka. V Hongkongu si tuto událost připomnělo až 180 tisíc lidí – přibližuje zahraniční rubrika.

Církevní fotografie. Duchovní prožitek, kvalitní fotografie a osobní růst nabízí projekt Člověk a víra (nejen) začínajícím fotografům, kteří se pohybují v církevním prostředí.

Nové album Hradišťanu! Jiřímu Pavlicovi právě vychází nová deska Vteřiny křehké, kterou pojal především jako svou autorskou a osobní výpověď.

Tematická dvoustrana pojednává o terorismu a teroru. Co to je? Obě strany konfliktů pojmu užívají. Patří násilí k lidské společnosti?

Příloha Perspektivy přináší rozhovor s Františkem Kolouchem, autorem objevné knihy Milion duší, která se zabývá životním osudem českobudějovického biskupa Josefa Hloucha.

Noviny uzavírá rozhovor s Alfonzem Juckem. Novinář a manažer atletických mítinků je zároveň moderátorem křesťanské TV LUX.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou