Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

První podrobnosti o cestě papeže Františka do Koreje

Datum publikace13. 6. 2014, 15.33
TiskTisk

Jihokorejská média uveřejnila první podrobnosti o cestě papeže Františka do Jižní Koreje, která se uskuteční ve dnech 14. – 18. srpna 2014. Na programu je např. mše svatá za smíření na Korejském poloostrově, oslava Dne asijské mládeže nebo blahořečení 124 korejských mučedníků.

Jižní Korea: Včera (12. června 2014) skončila cesta vatikánské delegace do Jižní Koreje, která měla připravit nadcházející návštěvu papeže Františka. Ten se do východoasijské země vydá ve dnech 14. – 18. srpna. Jak uvedla jihokorejská média, papež František zde blahořečí 124 mučedníků z 18. století, bude slavit mši svatou za smíření na korejském poloostrově nebo se setká s handicapovanými lidmi.

V pátek 15. srpna 2014 bude podle agentury Yonhap František sloužit mši svatou ze slavnosti Nanebevzetí Panny Marie na stadionu v Tedžonu, kde se před 12 lety odehrálo mistrovství světa ve fotbale. Římský biskup se zde připojí k oslavám Dne asijské mládeže, který bude probíhat ve dnech 13. – 17. srpna 2014 v Tandžinu a jehož se budou účastnit mladí katolíci z 15 asijských zemí.

Následujícího dne papež blahořečí 124 mučedníků, kteří přišli o život v 18. století kvůli konverzi ke křesťanství. I když se odhaduje, že počet katolíků přítomných na mši nepřesáhne 200 tisíc, podle magistrátu města Soul se může beatifikace zúčastnit až milion lidí.

Téhož dne se František v Umsongu, který bývá nazýván „místem květin“, setká s handicapovanými lidmi a s těmi, kdo nemají domov. Umsong je mimo jiné město, z něhož pochází generální sekretář OSN Pan Ki-mun.

V neděli 17. srpna 2014 bude papež předsedat mši svaté k ukončení setkání asijské mládeže.

V poslední den návštěvy bude slavit mši v katedrále Myeongdong v Soulu „za mír a smíření na Korejském poloostrově“. Jak uvádí agentura Yonhap, katolická církev v Jižní Koreji pozvala k účasti katolíky ze Severní Koreje.

Papež František též chce pozvat na mši svatou pozůstalé rodiny po obětech neštěstí trajektu Sewol. V polovině dubna u jižního výběžku poloostrova tragicky zahynulo 296 lidí.

(zdroj: Yonhap News Agency, Vatican Insider)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou