Lupa
Obsah Obsah
Portál

Jedeme v tom spolu: K. Šťastná mladým

Datum publikace17. 6. 2014, 12.50
TiskTisk

Manželka, matka tří dětí, novinářka a spisovatelka Kateřina Šťastná vydala v nakladatelství Paulínky svoji další knihu pro mladé lidi. Navazuje na svou úspěšnou a čtivou publikaci určenou zvláště děvčatům s názvem Umíš v tom chodit?, která je zaměřena na partnerské vztahy a vyšla v roce 2008.

Praha: Autorčina nová kniha nese název: Jedeme v tom spolu – umíš v tom chodit i po svatbě? Pojednává o prvních praktických otázkách, které přicházejí záhy po svatbě. Proto se zmiňuje o svatební noci, vztahu k rodičům, počtu dětí, společně prožitém čase, hádkách apod. Klade důraz na vzájemnou komunikaci manželů a ukazuje, jak může neprodiskutovaná rozdílnost vnímání muže a ženy zapříčinit zbytečné neshody.

Šťastná ve své knize volí převážně formu svědectví, která je působivá a umožňuje nenásilné zdůraznění zásadních manželských či rodinných hodnot. Kniha se tak stává čtivou a občas i dobrodružnou. 

Přístupnou formou předkládá k diskusi mnoho zcela konkrétních oblastí manželského soužití. Nejde spoléhat na to, že na ně mladí snoubenci sami přijdou. Naopak. Je třeba snoubencům a mladým lidem vůbec pomáhat klást si otázky, které jim mohou pomoci ve společné přípravě na manželství a rodičovství. 

Mladým lidem v období známosti může její kniha poskytnout inspiraci k přemýšlení, snoubencům k diskusím a začínajícím manželům k reflexi jejich nové životní situace.

Knížka je jistě vhodná pro vysokoškoláky, -cetileté a pro snoubence, ale jistě bude inspirací i pro kněze a ty, kteří snoubence doprovázejí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou