Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sto let od 1. světové války: Modlitby a pietní setkání v ČR

Datum publikace20. 6. 2014, 15.17
TiskTisk

Věřící po celé České republice si budou připomínají sté výročí od vypuknutí první světové války. Při mnoha setkáních chtějí prosit Boha za zemřelé, jejich rodiny i za odstranění zla, které skrze válku vniklo do našich zemí, rodin i vztahů.

Praha: V polovině letních prázdnin (28. července) uplyne sto let od vypuknutí první světové války. I po tolika letech se ozývají bolestné důsledky tohoto konfliktu. Proto se věřící lidé chopili na mnoha místech iniciativy a chtějí u památníků či v kostelích během celého roku 2014 na tyto bolestné události vzpomenout.

Pietní zastavení budou mít nejrůznější charakter - od vzpomínek až po slavení bohoslužeb. Setkání jsou otevřená pro všechny lidi a nemají být nejen připomínkou, ale především modlitbu za zemřelé, jejich rodiny a za odstranění zla, které skrze válku vniklo nejen do našich zemí, ale také do našich rodin, vztahů a do celé společnosti.

Seznam míst, kde se tato pietní setkání konají, texty k zamyšlení a návrhy pro společné modlitby lze najít na webu víra.cz, konkrétně na adrese: www.vira.cz/prvni-svetova-valka.

(Michal Němeček, Arcibiskupství pražské)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou