Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vyjádření kardinála Duky k projevu poslance Jakubčíka

Datum publikace20. 6. 2014, 19.36
TiskTisk

Kardinál Dominik Duka na Facebooku reaguje na slova poslance Igora Jakubčíka, která pronesl při dnešním (pátek 20. června 2014) parlamentním jednání. Nemohu mlčet k výroku, že církev kolaborovala s nacismem, píše pan kardinál. Text si můžete přečíst v plném znění.

Nemohu mlčet k výroku, že církev kolaborovala s nacismem. Tady už nejde o žádnou věcnou diskusi, o výměnu názorů, ale o šíření lži a nenávisti. Církev u nás i jako celek trpěla, umírala a vzdorovala nacistické totalitě a je mi líto, že někdo může toto zpochybňovat. Několik stovek kněží umučených v nacistických koncentrácích a papežova encyklika Mit brennender Sorge z roku 1937 jsou mi dokladem.

(Zdroj: facebookový profil kardinála Dominika Duky; foto: Martin J. Rýznar)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou