Lupa
Obsah Obsah
Portál

Přímé přenosy bohoslužeb od 30. června do 6. července 2014

Datum publikace30. 6. 2014, 11.30
TiskTisk

Všem těm, kdo se nemohou zúčastnit mše svaté v kostele a chtěli by se připojit alespoň prostřednictvím televize nebo rozhlasu, nabízíme přehled bohoslužeb, vysílaných během tohoto týdne cyrilometodějských oslav přímým přenosem. V Televizi Noe, České televizi, Radiu Proglas a Českém rozhlasu.

Olomouc: Televize Noe zve své diváky ke třem bohoslužbám. V pondělí a středu od 12.05 hodin odvysílá mše svaté z kaple v ostravském studiu Telepace. V neděli od 10.30 hodin pak stanice nabídne přímý přenos bohoslužby z kostela sv. Cyrila a Metoděje ve slovenské Terchové.

Česká televize nabídne na svém druhém programu v sobotu od 10.30 hodin hlavní mši svatou z oslav Národní cyrilometodějské pouti na Velehradě, kterou zde budou slavit čeští a moravští biskupové. Hlavním celebrantem bude olomoucký arcibiskup Jan Graubner a kazatelem kardinál Dominik Duka.

V nabídce Radia Proglas jsou mše svaté zařazeny v úterý, čtvrtek a pátek vždy od 18.00 hodin, v tomto týdnu se budou konat bazilice sv. Kříže ve slovenském Kežmaroku, v kostele Narození Panny Marie ve Štípě u Zlína (u příležitosti svého plenárního zasedání na Velehradě ji zde budou slavit biskupové Čech, Moravy a Slezska) a v brněnském kostele sv. Augustina. V sobotu od 10.30 hodin nabídne stanice přímý přenos mše svaté z Národní cyrilometodějské pouti. Nedělní bohoslužba na Proglasu začíná v 9.00 hodin a tentokrát bude přenášena z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

Také Český rozhlas odvysílá sobotní mši svatou z Národní cyrilometodějské pouti na Velehradě, přímý přenos začíná v 10.30 hodin na stanici ČRo Dvojka.

Televize Noe

pondělí 30. 6., 12.05: mše svatá z kaple Telepace

středa 2. 7., 12.05: mše svatá z kaple Telepace

neděle 6. 7.,10.30: mše svatá z kostela sv. Cyrila a Metoděje ve slovenské Terchové

Česká televize

sobota 5. 7., 10.30 hodin, ČT2: mše svatá z Národní cyrilometodějské pouti na Velehradě

Radio Proglas

úterý 1. 7., 18.00: mše svatá z baziliky sv. Kříže ve slovenském Kežmaroku prostřednictvím Radia Lumen

čtvrtek 3. 7., 18.00: mše svatá z kostela Narození Panny Marie ve Štípě u Zlína

pátek 4. 7., 18.00: mše svatá z kostela sv. Augustina v Brně

sobota 5. 7., 10.30: mše svatá z Národní cyrilometodějské pouti na Velehradě

neděle 6. 7., 9.00: mše svatá z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě

Český rozhlas

sobota 5. 7., 10.30 hodin, ČRo Dvojka: mše svatá z Národní cyrilometodějské pouti na Velehradě

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou