Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 27-28/2014

Datum publikace3. 7. 2014, 12.17
TiskTisk

První ze dvou svátečních vydání KT v letošním roce je na světě! V poštovních schránkách právě přistává Cyrilometodějské dvojčíslo KT – rozšířené číslo, které přináší spoustu zajímavého čtení.

Úvod obstaral spisovatel Ivan Renč legendickým zpracováním příchodu věrozvěstů na Velkou Moravu.

Pouť po stopách sv. Prokopa vykonal redaktor Aleš Palán. Nikoli však na Velehrad, nýbrž do kláštera na Sázavě. A nejen tam. Kapličky, studánky, skalní útvary … všude tam nacházíme světcovo jméno. Je spjat s českou krajinou a lidmi už bezmála tisíc let.

Na Velehradě budou soutěžit fotografové. Nabídnou posléze reportážní fotografie ze slavnosti, která nemá v ČR obdoby. Přinášíme ohlédnutí za minulými ročníky. Mnohý poutník si přibalí do batohu fotoaparát, a může tak i napřesrok zprostředkovat svou zkušenost s poutí.

Klišé: Zikmund, Hus a koncil. Roztržka mezi králem a Čechy kvůli Janu Husovi znamenala pro české a evropské dějiny dvojnásobnou tragédii. Snažíme se ji rozkrýt.

Rodinná příloha Doma nabízí Velkou letní soutěž 2014! Na celé léto a začátek podzimu jsme pro věrné čtenáře KT připravili tradiční soutěž o dvě stovky cen. Příloha také začíná s tématy, která doprovodí Pouť rodin. Nyní poprvé Práce a slavení.

P. Marko Rupnik – slovinský výtvarník a jezuita v rozhovoru vzpomíná na kardinála Špidlíka a na svou cestu k umění.

V rozhovoru na poslední straně a v zázemí želivského kláštera oslavila jubileum zpěvačka Naďa Urbánková.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou