Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež se setká se seniory a prarodiči z celého světa

Datum publikace3. 7. 2014, 12.43
TiskTisk

V neděli 28. září 2014 se papež František na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu setká se seniory a prarodiči z celého světa. Akci nazvanou Dlouhý život jako požehnání pořádá Papežská rada pro rodinu.

Vatikán: Setkání nazvané „Dlouhý život jako požehnání“ začne na Svatopetrském náměstí v neděli 28. září 2014 v 9.00 hodin, vrcholem pak bude mše svatá od 10.30.

„Akce vychází z předpokladu, že stáří není ztroskotáním, nýbrž povoláním. Díky Bohu se můžeme žít déle – společnost to umožňuje – na druhé straně toto téma není ještě dostatečně reflektováno. Ani v politice, ani v ekonomii nebo dokonce v kultuře. Podle mě bychom tedy měli skrze nadcházející setkání upoutat pozornost na důležitost tohoto období lidského života. Zdůraznit, že staří lidé nejsou jenom předmětem pozornosti nebo péče, nýbrž jsou protagonisty nové životní perspektivy,“ uvedl předseda Papežské rady pro rodinu Vincenzo Paglia.

Podle něj je třeba se nově zamýšlet nad stářím, úlohou seniorů ve světě a v církvi i nad úkolem církve vůči starým lidem: „Uvedu jeden příklad: Kromě tradičních úloh, jakými jsou předávání víry a pomoc rodičům, existují stejně tak důležité úkoly seniorů: Modlit se – neboť mají více času – a předávat evangelium; v tom se odráží úloha prorokyně Anny. Se stářím je pak spojená – kromě všech občanských aspektů – také kultura, kterou mohou senioři předávat. Ta si je zvlášť vědoma, že ubývání sil v životě není konečná tragédie, nýbrž svědectví o naději, která nás teprve čeká,“ dodal Mons. Paglia.

(zdroj: news.va)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou