Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zveřejněno logo Světového dne mládeže 2016

Datum publikace3. 7. 2014, 16.41
TiskTisk

Kardinál Stanislaw Dziwisz dnes (3. července 2014) představil logo Světového dne mládeže, které se budou konat v Krakově v roce 2016.

Krakov: V novém logu, jež dnes představil kardinál Stanislaw Dziwisz, se symbolicky spojují tři prvky: místo Světového dne mládeže, hlavní aktéři a téma.

Logo je orámováno stylizovanou hranicí Polska, uvnitř které se nachází kříž, symbol Krista, hlavní postavy setkání. Žlutý kruh vyznačuje umístění Krakova na mapě Polska a současně symbolizuje mladé lidi. Z kříže vychází plamen, jehož barvy pak odkazují na paprsky světla na obraze Božího milosrdenství. Právě věta z Matoušova evangelia „Blahoslavení milosrdní, neboť oni dojdou milosrdenství“ (Mt 5,7) je tématem Světových dnů mládeže.

Tři barvy loga – modrá, červená a žlutá – také připomínají oficiální barvy města Krakov.

Autorkou loga je osmadvacetiletá grafička a editorka Monika Rybczyńska z Ostrzeszówa, malého městečka ve středozápadním Polsku. Návrh vytvořila ve Vatikánu bezprostředně po kanonizaci Jana Pavla II. jako poděkování za působení Ducha svatého ve svém životě. Spoluautorkou je šestadvacetiletá absolventka Akademie výtvarných umění ve Varšavě Emilia Pyza.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou