Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Na památku padlých vojáků se zítra v poledne rozezní zvony

Datum publikace9. 7. 2014, 16.27
TiskTisk

Předseda ČBK, kardinál Dominik Duka, vyzývá k modlitbám za v Afghánistánu zahynulé české vojáky i zraněného člena patroly. Zítra (10. července 2014) se v poledne   na počest padlých také rozezní zvony. Církev se tak připojí ke dnešnímu doporučení vlády.

Dovolujeme si Vás informovat o rozhodnutí předsedy ČBK uctít památku čtyř usmrcených vojáků české mise v Afghánistánu:

  • Ať se v kostelích v nejbližší době konají modlitby za zemřelé vojáky a prosby za uzdravení raněného vojáka (vzpomínkou při bohoslužbě, přímluvami).
  • V návaznosti na doporučení vlády ČR ze dne 9. 7. 2014, ať se zítra, tj. 10. července, ve 12 hodin rozezní v kostelích na 3 minuty zvony. Jako symbol uctění památky našich vojáků, kteří položili své životy ve jménu pomoci bližnímu a boje za demokracii a svobodu.
Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou