Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

U mne je vždy otevřeno. Rozhovor s papežem vychází knižně

Datum publikace9. 7. 2014, 12.36
TiskTisk

Rozhovor italského jezuity Antonia Spadara, který na podzim 2013 publikoval italský kulturní magazín La civiltà cattolica a současně několik jezuitských časopisů po celém světě, nyní vychází česky. V knižní podobě pod názvem U mne je vždy otevřeno.

Praha: Rozhovor s papežem Františkem, který byl původně publikován  v periodiku La Civiltà Cattolica, je v nové knize rozšířen nejen o dosud nepublikované zákulisní informace, ale také o další texty editora, v nichž P. Spadaro reflektuje samotné interview, papežovy výpovědi, jež zazněly v jiných situacích, nebo také postoje, jimiž se kardinál Bergoglio vyznačoval ještě jako argentinský arcibiskup.

Aniž by to bylo výslovným záměrem editora, rozhovor vysvětluje nejednu z náročnějších pasáží z Františkovy exhortace Evangelii gaudium. Zároveň si uchovává svěžest a přístupnost, kterou papež oslovuje ty nejširší okruhy čtenářů či posluchačů.

Knihu vydalo nakladatelství Paulínky v roce 2014.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou