Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pauza pro mír během fotbalového finále

Datum publikace11. 7. 2014, 16.20
TiskTisk

V souvislosti s finále Mistrovství světa ve fotbalu, který proběhne v neděli 13. července 2014, mohou zájemci ve chvíli ticha vzpomenout na ty, kdo jsou zasaženi válkami a nepokoji po celém světě. Akci nazvanou Pauza pro mír vyhlásila Papežská rada pro kulturu.

Vatikán / Rio de Janeiro: „Sportovní události byly dobou míru, kdy utichly války, jak tomu bylo u příměří olympijských her. Proč se k tomu nepřipojit i během mistrovství ve fotbalu, proč neudělat pauzu, chvíli ticha, příměří?“ napsal na Facebooku podsekretář Papežské rady pro kulturu Melchor Sanchez de Toca y Alameda.

Právě zmíněná vatikánská instituce navrhla, aby zájemci ve chvíli ticha během finále Mistrovství světa ve fotbale vzpomněli na ty, kdo trpí válkami nebo nepokoji. Pro akci byl na Facebooku vytvořen i hashtag ‪#‎PAUSEforPeace. „Někteří si přejeme chvíli ticha během samotného zápasu. A všichni toužíme po zastavení prolévání krve v mnoha oblastech světa, které v těchto dnech prochází dramatickými konflikty,“ píše v prohlášení Papežská rada pro kulturu.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou