Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 29/2014

Datum publikace16. 7. 2014, 16.01
TiskTisk

Ohlédnutí za velehradskými oslavami, Katolickou charismatickou konferencí, vztah filmu a víry nebo nulová tolerance k  sexuálnímu zneužívání v církvi. To jsou některá témata, jimiž se zabývá aktuální vydání Katolického týdeníku.

Nové číslo Katolického týdeníku přináší tradiční ohlédnutí za velehradskými oslavami. Hosty z rumunského Banátu, USA či Zambie, ale především desítky tisíc poutníků z naší vlasti uvítala Národní cyrilometodějská pouť na Velehradě a s ní související Dny lidí dobré vůle.

Rekordní počet účastníků zaznamenala Katolická charismatická konference. Do Brna jich zavítalo na 7.500. Hlavním letošním hostem byl P. René Luc, známý svou knihou „Vychoval mě gangster“. Rozhovor s hlavním protagonistou přinese příští vydání KT.

Nulová tolerance. Papež František přijal ve Vatikánu oběti sexuálního zneužívání kněžími a nekompromisně se vyjádřil i k samotnému problému. Informace naleznou čtenáři v zahraniční rubrice i na straně 7, která přetiskuje část katecheze papeže na toto téma.

Dvě ceny, Křišťálový glóbus a Cenu ekumenické poroty, si ze skončeného karlovarského festivalu odvezl film Kukuřičný ostrov – více přiblíží kulturní rubrika.

Tematická dvoustrana je nazvána Víra ve filmu. Jaký je vztah církve k filmu? Již papež Pius XI. vydal na toto téma encykliku. A dnes má Vatikán i kánon doporučených filmů ke shlédnutí.

Perspektivy otevírají „Případ Babice“. Babice se staly symbolem třídního boje, který proti vlastnímu národu rozpoutala KSČ. Kdo byli v tomto případu oběti a vrazi?

O církvi na Ukrajině a tamní napjaté politické situaci je možné se dozvědět s rozhovoru s řeckokatolickým exarchou, biskupem Ladislavem Hučkem.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou