Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Messi, Zidane, Zanetti. Mezináboženský fotbal za mír

Datum publikace23. 7. 2014, 19.03
TiskTisk

Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Zinedine Zidane, Javier Zanetti nebo Roberto Baggio. To jsou některá ze jmen účastníků mezináboženského benefičního fotbalového zápasu, který se uskuteční 1. září 2014 v Římě. Iniciativa vznikla z podnětu papeže Františka.

Řím: První zářijový večer se na Olympijském stadionu v Římě uskuteční mezináboženský fotbalový zápas, jehož cílem bude podpořit ideu bratrství a míru. Utkání se zúčastní fotbalové hvězdy jako Lionel Messi, Gianluigi Buffon, Zinedine Zidane, Javier Zanetti, Roberto Baggio, Andrea Pirlo, Yuto Nagatomo nebo Samuel Eto´o, každý jako zástupce některého světového náboženství.

Iniciativa vznikla v dubnu loňského roku u příležitosti audience papeže Františka pro italské a argentinské fotbalové mužstvo. Římský biskup tehdy sdělil viceprezidentovi Interu Milán Javieru Zanettimu myšlenku uspořádat zápas, na němž by hráli představitelé různých náboženství, a který by podpořil bratrství a sdílení skrze sport.

Vstupenky budou v prodeji od pátku 25. července 2014, výtěžek zápasu bude věnovaný charitativním organizacím Scolas OccurrentesP.I.P.I. Onlus.

Scolas Occurrentes sídlící při Papežské akademii věd ve Vatikánu je vzdělávací instituce, jejíž cílem je rozvíjet sociální integraci a kulturu setkávání skrze technologii, umění a sport. Nezisková organizace P.U.P.I Onlus založená před deseti lety Paulou a Javierem Zanettiovými podporuje programy adopce na dálku a asistence potřebným.

(Foto: setkání papeže Františka se zástupci sportovních organizací, CNA / Daniel Ibáñez)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou