Lupa
Obsah Obsah
Portál

Letošní Akademické týdny zakončí Bratři Ebenové

Datum publikace25. 7. 2014, 11.39
TiskTisk

Již dnes, v pátek 25. července 2014, budou na Pavlátově louce u Nového Města nad Metují zahájeny Akademické týdny. Jejich 24. ročník potom vyvrcholí koncertem skupiny Bratři Ebenové, a to 2. srpna 2014. Jde o kulturně vzdělávací setkání, na němž je  posluchačům zprostředkován odborný pohled na nejrůznější témata z filozofie, teologie, historie, psychologie, literatury, přírodních věd atd.

Nové Město nad Metují: Akademické týdny vešly do povědomí části veřejnosti jako akce, která dle mnohých nemá co do množství, pestrosti a kvality přednášek a doprovodného programu u nás obdoby.

V rámci širokého tematického záběru připomíná program Akademických týdnů některá letošní výročí - především 25. výročí pádu komunismu, ale také dvojité Krylovské výročí nebo  výročí začátku 1. světové války. 

Mezi necelou třicítkou přednášejících najdete taková jména jako např.  Jan Sokol, František Mikloško, Jiří Grygar, Aleš Opekar, Ladislav Heryán, Alexandr Vondra, Roman Joch či Marek Orko Vácha. Za kulturní vrcholy letošních Akademických týdnů lze považovat divadelní představení Audience v podání Divadla na tahu a koncert skupiny Bratří Ebenů k 30. výročí vydání  1. desky Malé písně do tmy

Součástí doprovodného programu je i pozoruhodná výstava o kostelích Broumovska – Tempus fugit.

Podrobný program i všechny další informace najdete na webu  www.akademicketydny.info.

(Zdroj: Julius Kahanec, program. vedoucí AT; ilustrační foto)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou