Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kuchaři míří do Luboměře uctít svého patrona sv. Vavřince

Datum publikace7. 8. 2014, 18.07
TiskTisk

Kuchaři a kuchařky jsou v neděli 10. srpna 2014 zváni na Svatovavřineckou pouť do Luboměře na Odersku. Mši svatou v kostele sv. Vavřince bude od 10.00 hodin sloužit ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz.

Luboměř: Program akce, která je letos již počtvrté vyhlášena za pouť kuchařů, nabídne vedle duchovního programu také kulinářské zážitky. „Po mši svaté bude ve sportovním areálu Na drahách vydáván svatovavřinecký guláš, který připraví místní kuchařky,“ uvedl duchovní správce farnosti a organizátor pouti P. Zdenko Vavro ze Spálova. Účastníci akce, kterých bývá okolo dvou set, si budou moci také nechat požehnat přinesené kuchařské potřeby.

Součástí poutního dne bude také možnost více poznat luboměřský kostel. „Od 11.00 do 12.30 bude možnost prohlídky kostela a výstup na kostelní věž,“ dodal duchovní správce farnosti.

Patron Luboměře svatý Vavřinec žil ve 3. století v Římě, kde byl umučen během pronásledování křesťanů císařem Valeriánem. Legenda o jeho mučednické smrti hovoří o tom, že byl svými trýzniteli upečen zaživa na železném roštu nad horkým uhlím. Rošt, na němž byl umučen, je umístěn v římském kostele San Lorenzo in Lucina.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou