Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Den Brna 2014

Datum publikace11. 8. 2014, 15.27
TiskTisk

Oslavy Dne Brna na počest úspěšné obrany města Brna proti Švédům letos proběhnou o víkendu 16. až 17. srpna 2014 pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho a primátora statutárního města Brna Romana Onderky. Ti také položí v katedrále sv. Petra a Pavla pamětní věnce k uctění památky padlých obránců jihomoravské metropole a obětí První světové války, od jejíhož zahájení letos uplynulo sto let.

Brno: Den Brna se slaví vždy v sobotu okolo 15. srpna, svátku Nanebevzetí Panny Marie, která je od roku 1645 uctívána jako patronka a ochránkyně města.

V sobotu 16. srpna 2014 v 19.30 hodin je zván do katedrály sv. Petra a Pavla každý, kdo chce vzdát hold všem padlým obráncům města Brna, ale také všem vojákům a obětem První světové války. Zapálením svíčky však může symbolicky odevzdat také své osobní bolesti a trápení. Brněnský biskup Vojtěch Cikrle se za všechny úmysly přítomných pomodlí a požehná městu Brnu a jeho obyvatelům.

Slavnostní sobotní večer 16. srpna 2014 nabídne kromě duchovní části také koncert skupiny Quanti Minoris a ve 21.25 hodin ohňostroj na Zelném trhu.

V neděli 17. srpna 2014 v 10.30 hodin bude brněnský biskup Vojtěch Cikrle slavit v katedrále sv. Petra a Pavla pontifikální bohoslužbu na poděkování Bohu a za šťastnou budoucnost města Brna. Při mši zazní hudba pro žestě a varhany, Ars catedralis brunensis řídí Petr Kolař.

Podrobný program  na www.biskupstvi.cz.

 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou