Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Výstava Mezi klíčem a mečem představí unikátní rukopisy

Datum publikace28. 8. 2014, 12.19
TiskTisk

Výstava Diecézního muzea v Brně Mezi klíčem a mečem – kníže František kardinál z Ditrichštejna a jeho doba bude doplněna o unikátní originály listin s přímým vztahem k Význačné kolegiátní kapitule v Mikulově.

Brno: V týdnu od 29. září 2014 budou v tzv. „Propité věži“ katedrály sv. Petra a Pavla v Brně k vidění vzácné rukopisy ze 17. a 18. století. Návštěvníkům bude představena především Zakládací listina mikulovské kapituly z roku 1625, či bohatě iluminovaná Statuta význačné kolegiátní kapituly sv. Václava v Mikulově z roku 1773. Vzhledem k náchylnosti archiválií na světlo budou tyto originály vstaveny pouze po dobu jednoho týdne.

Archiválie na výstavu zapůjčí Diecézní archiv Biskupství brněnského v Rajhradě. Návštěva rozšířené výstavy je také příležitostí k nahlédnutí do prostor původní gotické věže brněnské katedrály, která je jinak přístupná pouze předem objednaným skupinám a při příležitosti Noci kostelů.

 

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou