Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Třešť hostí pět stovek animátorů

Datum publikace17. 8. 2014, 23.54
TiskTisk

V neděli 17. srpna 2014 dorazila pětistovka mladých lidí z celé republiky do Třeště u Jihlavy na Celostátní setkání animátorů (CSA). Motivovat a nasměrovat své vrstevníky správným směrem - to vystihuje úkol mladých lidí, kteří sem přijeli. Akce je zaměřena na podporu mladých lidí v další aktivitě v církvi a má jim být novou inspirací. Nedělní program účastníci zahájili mší svatou, kterou sloužil ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz.

Třešť: Pro účastníky setkání je připraven bohatý program zahrnující přednášky, výtvarné aktivity, sport, ale i možnost poznat okolí Třeště nebo si připravit program pro seniory z domova důchodců. Každý den je zaměřený na určité téma, které navíc zapadá do motta setkání: „Nikdo není ostrov.“

Setkání je připraveno pro animátory i za odměnu. Vážíme si práce, kterou ve svých společenstvích dělají.  Chceme je také motivovat a inspirovat k další činnosti,“ vysvětluje hlavní organizátor P. Jan Balík.

V pondělí účastníky navštíví i kardinál Dominik Duka a v průběhu týdne budou přednášet a sloužit mše svaté téměř všichni čeští i moravští biskupové. O své myšlenky se dále podělí například generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub, bývalý velvyslanec ČR ve Francii Pavel Fischer nebo ředitel Papežských misijních děl v Česku Jiří Šlégr.

Na setkání přijeli mladí z různých důvodů. „Rozhodla jsem se přijet, abych poznala nové věřící kamarády a načerpala duchovní atmosféru do následujícího akademického roku,“ prozradila jedna z účastnic. Další animátoři uvedli, že se na setkání chtějí setkat se známými nebo nabrat inspiraci ke svým činnostem ve farnostech a společenstvích. Pro mnohé byla motivací i možnost setkání chystat a účastnit se klidnějšího přípravného týdne.

Akci konanou ve dnech 17. – 23. srpna 2014 připravila Sekce pro mládež České biskupské konference a Asociace křesťanských sdružení mládeže, o.s. Více informací hledejte na https://csa2014.signaly.cz/.  

(Zdroj: Anna Bekárková, tisková mluvčí CSA; Foto: Honza Čermák a Dominik David)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou