Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Modleme se za mír

Datum publikace21. 8. 2014, 12.14
TiskTisk

Modleme se spolu s papežem Františkem za mír a pokoj, vyzývá např. jednotlivé farnosti Královéhradecké diecéze biskup Jan Vokál. 

Hradec Králové: „Modlete se za dar míru a pokoje pro celý svět, zejména pro obyvatele severního Iráku a tamní křesťanskou populaci, která je v těchto dnech tvrdě pronásledována a musí utíkat ze svých domovů, pro lid na Blízkém východě a na Ukrajině,“ píše ve svém poselství nejen duchovním, ale i všem věřícím biskup Jan Vokál.

Ke společné modlitbě za mír a pokoj se mají na výzvu Jana Vokála v hradecké diecézi připojit všechny farnosti tím způsobem, že v následujících dvou až třech týdnech mají správci farností uspořádat alespoň jednu mimořádnou aktivitu spojenou s tímto úmyslem. „Nejvhodnějšími aktivitami jsou mše svaté, eucharistická adorace či modlitba Růžence,“ doporučuje biskup Vokál.

Biskup Vokál se výzvou připojuje k prosbám papeže Františka a poukazuje na jeho slova. „Násilí nepřemůžeme násilím. Násilí přemůžeme mírem! Modleme se v tichu, prosme o mír, všichni, v tichu. Maria, Královno míru, oroduj za nás,“ řekl papež František. „Modleme se spolu s ním a zohledňujme tento úmysl Svatého otce ve svých modlitbách a přímluvách při mši svaté,“ dodává Vokál.

(Zdroj: Lukáš Peška, tiskový mluvčí Biskupství královéhradeckého)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou