Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový ředitel Katolického gymnázia Třebíč

Datum publikace20. 8. 2014, 16.29
TiskTisk

Katolické gymnázium Třebíč, jehož zřizovatelem je brněnské biskupství,  má  nového, od založení školy roku 1992 v pořadí čtvrtého, ředitele. Na základě výběrového řízení se jím stal Vít Feldbabel. Ve funkci vystřídal Pavla Kršku, který školu vedl uplynulých destet let.

Třebíč:  Vít Feldbabel bydlí v Jemnici, je ženatý a má čtyři děti. Rok pracoval jako hlavní ekonom v třebíčské Charitě a předtím učil jedenáct let na gymnáziu v Moravských Budějovicích.

Na začátku svého působení říká:  „Katolické gymnázium je vnímáno jako humanitní. Snahou bude kyvadlo, které je vychýleno do oblasti humanitních oborů, vrátit na střed a dát prostor i přírodním vědám. Nechceme být jen úzce specializované gymnázium, ale všeobecně zaměřené tak, aby vznikl  plnohodnotný výukový prostor pro rozvoj různě zaměřených studentů. Důraz budeme klást na jazykovou a počítačovou gramotnost a tradičně na hodnoty charakterizující církevní školu,“ popisuje svoji představu nový ředitel Feldbabel a dodává, že chce změnit povinný latinský jazyk pouze na volitelný a také se chce pustit do změny školního vzdělávacího programu. Stávající studenti se však nemusí obávat, studium dokončí podle pomínek, za kterých byli na školu přijati.

Další personální změny nový ředitel zatím neplánuje. „Naopak se budu snažit, aby se učitelé mohli platově rovnat svým kolegům na státních školách. V současné době jsou na tom finančně hůře,“ říká.  Nové vedení se chce zaměřit na získávání peněz z projektů či posílení komunikace směrem k veřejnosti a klást velký důraz na kvalitní studijní přípravu studentů.

Více na www.kgtrebic.cz.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou