Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 34/2014

Datum publikace20. 8. 2014, 17.43
TiskTisk

Svatý otec navštívil Koreu. Zatímco na jihu Korejského poloostrova přitáhl papež statisíce katolíků a blahořečil zde četné mučedníky, sever jej „přivítal“ odpálením raket a počet mučeníků stále navyšuje. Nový KT dále přináší zajímavé postřehy z cesty, citace Františkových promluv a sérii fotografií.

Zpravodajství Katolického týdeníku (KT) stále připomíná složitou situaci v Iráku, zejména přináší informace o dopisu, který v souvislosti s vážnou situací v regionu napsal generálnímu tajemníkovi OSN papež. V publicistické části přinášíme také exkluzivní svědectví dominikánského kněze přímo z Kurdistánu.

V boji s ebolou pomáhají v Africe i milosrdní bratři – o nasazení řádu vypráví jeho představený v Čechách, na Moravě a na Slovensku bratr Martin Macek.

Domácí rubrika připomíná zahájení oslav dvoustého výročí narození svého zakladatele sv. Jana Boska.

Kulturní strana přináší recenzi nové pohádky Tři bratři.

Tematická dvoustrana KT tentokrát představuje konkrétní pomoc církve lidem, kteří se ocitli v bídě, v nouzi a na okraji společnosti. Nečekejte však prezentaci charitativní činnosti velkých církevních organizací, které je díky jejich práci v naší společnosti vidět a už do povědomí lidí vstoupily. Vyrazili jsme docela jinam: Aleš Palán navštívil dvě místa v naší republice, kde v tichosti, zato s velikým nasazením pomáhají lidem, jimž se pomoci jinde často nedostává.

Příloha Doma se o prázdninách věnuje tématům přípravných katechezí před Národní poutí rodin ve Žďáře nad Sázavou, jež se uskuteční o posledním prázdninovém víkendu. Nyní otevíráme téma Rodina a komunita, v níž rodina žije. Proč je rodina ve společnosti pořád tak ceněným (a často nedosaženým) ideálem a hodnotou? Je rodinám přáno?

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou