Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Prosme za mír a za pronásledované křesťany

Datum publikace22. 8. 2014, 11.14
TiskTisk

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle vyzval k modlitbám a postu za mír a za pronásledované křesťany. Touto informací navazujeme na naše zprávy o aktivitách tohoto charakteru v celé ČR. K modlitbám se samozřejmě může připojit každý zájemce; bez ohledu na diecézní hranice.

Brno: Brněnský biskup Vojtěch Cikrle vyzývá kněze a věřící ve své diecézi:

Milí bratři,

žijeme ve světě, který je nejen těžce zkoušen stále novými válečnými konflikty, ale který - stejně jako před dvěma tisíci lety - stále pronásleduje ty, kteří uvěřili Kristu. Podle organizace Křesťanská mezinárodní solidarita čelí diskriminaci, pronásledování nebo hrozbě smrti až 200 milionů věřících v Krista. Jejich utrpení je částečně způsobeno i nedostatečnou podporou ze strany západních křesťanů.

I když se za pronásledované křesťany modlíme každoročně na šestou neděli velikonoční a mnozí i každou neděli při bohoslužbách,  je potřeba dělat víc. Proto vás všechny prosím, abyste ve svých farnostech na tento úmysl nyní pamatovali pravidelně. Je možné také vyhlásit konkrétní farní den postu a modliteb za pronásledované křesťany. Prosím, abychom pomohli svými modlitbami i jiným způsobem tam, kde je to potřeba. V době komunistické totality jsme to byli zase my, kteří byli povzbuzováni sestrami a bratry ze svobodných zemí.

V modlitbě a postu spojený

 

biskup Vojtěch Cikrle

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou