Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kostel na Zelené hoře: 20 let na seznamu UNESCO

Datum publikace22. 8. 2014, 12.26
TiskTisk

Ve dnech 5. až 7. září 2014 proběhnou ve Žďáru nad Sázavou oslavy 20. výročí zapsání kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře do seznamu UNESCO.

Žďár nad Sázavou: Kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře, perlu tzv. barokní gotiky, vybudoval v letech 1719 až 1722 opat zdejšího cisterciáckého kláštera Václav Vejmluva a  je vrcholným dílem architekta Jana Bažeje Santiniho Aichla.

Pro své mimořádné umělecké a ideové hodnoty byl areál kostela zapsán v roce 1994 do Seznamu světového a kulturního dědictví UNESCO.

Podborný program oslav zde http://www.zdarns.cz/volny-cas/20letUNESCO.pdf.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou