Lupa
Obsah Obsah
Portál

Nový český web ke světovému setkání mládeže spuštěn

Datum publikace22. 8. 2014, 14.55
TiskTisk

Pět set mladých účastníků celostátního setkání animátorů dnes (pátek 22. srpna 2014) ráno odpočítalo spuštění oficiálního českého webu Světového dne mládeže, který se uskuteční v létě 2016 v polském Krakově. Na adrese https://krakov2016.signaly.cz/ naleznete všechny potřebné informace o setkání v českém jazyce.

Třešť: Na webu už nyní najdou zájemci přibližný program, informace o setkání nebo modlitbu za Světový den mládeže. Oslava XXXI. světového dne mládeže se koná od 26. do 31. července 2016 v polském Krakově. Ve městě úzce spojeném se svatým papežem a zakladatelem světových dnů mládeže, Janem Pavlem II.

Mottem jsou Ježíšova slova „Blahoslavení milosrdní, neboť oni dojdou milosrdenství“ (Mt 5,7).

Polsko přivítá mezinárodní setkání mladých podruhé – v roce 1991 se setkání uskutečnilo v Čenstochové. Naposledy se tato akce uskutečnila v brazilském Rio de Janeiru v červenci 2013.

Přihlášky pro účastníky z naší země se spustí v září 2015 na české webové stránce krakov2016.signaly.cz. Předprogram v polských diecézích od 20. července 2016 budou zajišťovat diecézní centra pro mládež z jednotlivých českých diecézí.

Organizaci českých poutníků na světovém setkání řídí Sekce pro mládež České biskupské konference. „Část programu chystáme pro mladé v češtině. Tuto nabídku měli už na předchozích světových dnech mládeže. Účastníci totiž oceňují i katecheze biskupů, které důvěrně znají, a také přednášky v rodném jazyce,“ poznamenal k organizaci ředitel Sekce pro mládež P. Jan Balík.

(Zdroj: Anna Bekárková, tisková mluvčí CSA)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou