Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č.25/2014

Datum publikace26. 8. 2014, 16.15
TiskTisk

Vstup církevních škol do nového roku, historický archeologický objev na Vyšehradě nebo situace v Iráku. To jsou některá témata, jimž se věnuje nové číslo Katolického týdeníku.

V atmosféře obav z chystané novely školského zákona, zároveň však plné elánu a s řadou novinek, vstupují desítky církevních škol do nového školního roku.

V Třešti mladí lidé uzavřeli celostátní setkání animátorů. Každý rok se zhruba 450 mladých lidí stane animátory a aktivně pomáhají druhým lidem na cestě k Bohu. Minulý týden se jich na Vysočině sešlo na pět stovek.

„Objev století“ či „nález, který Praha již dlouho nepamatuje“. Těmito a jinými slovy ohlašovala v minulých dnech některá média archeologický nález na pražském Vyšehradě. Je tomu skutečně tak? O čem vypovídá nález na zahradě vyšehradské kapituly? Více informací přináší kulturní rubrika.

Hold Jamesi Foleymu, novináři, kterého brutálně popravili islamisté, vzdala jeho domovská katolická farnost. Iráku se věnuje také komentář Jaroslava Šebka i zpravodajství z cesty papeže Františka zpět z Jižní Koreje.

Tematická dvoustrana KT nese název Otevřené fary. Vedle kostela tvoří ve většině farností přirozené centrum fara. Nakolik by měla být otevřená lidem a jakým způsobem?

Uvnitř listu naleznou čtenáři speciální přílohu k Národní pouti rodin. Nové číslo KT přináší i prohlášení našich biskupů k současné chudobě, která ohrožuje rodiny.

Příloha Perspektivy nabízí téma Víra a spokojenost. Jsou věřící lidé v životě šťastnější než ti nevěřící? Co k tomu říkají svými výzkumy a průzkumy moderní společenské vědy?

Noviny uzavírá rozhovor s jubilantem P. Josefem Koláčkem SJ. Třicet let byl vedoucím České sekce Radia Vatikán. Je známý rovněž jako překladatel a autor řady knih. Prvního září oslaví 85. narozeniny.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou