Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 36/2014

Datum publikace3. 9. 2014, 12.00
TiskTisk

Žďár nad Sázavou hostil Národní pouť rodin. Pro návštěvníky byl vedle poutní mše svaté, kterou celebroval kardinál Dominik Duka, připraven bohatý program. Informace o této akci z uplynulého víkendu je, spolu se začátkem školního roku, stěžejním tématem 36. čísla Katolického týdeníku. Právě vychází.

Zahraniční zpravodajství se zaměřuje na zuřící konflikt v Iráku a Sýrii. I muslimové jsou zděšení. Odsouzení hrůzných činů tzv. Islámského státu zaznívá také z muslimského světa. Dokonce od vysokých představitelů.

Spravedlivý obchod. Fair trade slaví deset let své existence v České republice. Připojit se k němu mohou i katolické farnosti. Aspoň v zahraničí se tak běžně děje.

Český jazyk, gramotnost, porozumění textu, schopnost orientovat se v obsahu sdělení - právě tato témata se prolínají Katolickým týdeníkem na začátku školního roku. Celou tematickou dvoustranu jsme věnovali právě gramotnosti, která rozhodně neznamená jen umět číst, psát a počítat. Ale také (po)rozumět. Jak dosvědčují odborníci, jako nezbytnost se to ukazuje zvláště nyní, v době elektronických médií a nepřeberného množství mediálních obsahů a více či méně setříděných informací.

Vzkaz z Rumburka rozklíčovává na stránce odpověden MUDr. Marie Svatošová. Zdravotní sestra v Rumburku větší dávkou léku zabila umírající pacientku.

Uvnitř listu naleznou čtenáři speciální přílohu Pro děti z Ekvádoru.

Rodinná příloha Doma nabízí téma Děti a počítače. Jak zvednout dítě od počítače? Mnozí rodiče ani netuší, jaká rizika hrozí jejich potomkům na internetu. Jak tomu zamezit?

Češtině, jejímu užívání a proměnám se pak věnuje v rozhovoru, který noviny uzavírá, ředitel Ústavu pro jazyk český AV ČR Karel Oliva. Je správně Duch Svatý, nebo Duch svatý? Odpověď naleznete v KT č. 36 na straně 12.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou