Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

7BOLESTNÁ zahájí rok přípravy na slovenské setkání mladých

Datum publikace11. 9. 2014, 13.55
TiskTisk

Celovečerní program pro mladé nazvaný 7BOLESTNÁ se bude konat tuto neděli (14. září 2014) v Šaštíně. Akce zahájí rok příprav na slovenské Národní setkání mládeže, jež proběhne v roce 2015 v Popradu.

Bratislava / Šaštín: Více než tisíc lidí se zúčastní celoslovenského programu pro mládež 7BOLESTNÁ. Informaci přinesla Konference biskupů Slovenska (KBS) na základě již uzavřené registrace. Akce se koná 14. září 2014 v rámci Národní poutě k Sedmibolestné Panně Marii v Šaštíně.

Na večerní akci vystoupí 150 hostů, součástí programu je např. mše svatá sloužená Marianem Kuffou, dramatizovaný růženec, setkání se slovenskými biskupy, koncerty, divadla, tanec nebo svědectví. Vrcholem pak bude půlnoční mše s novoknězi.

Organizátoři současně představí logo Národního setkání mládeže P15, které se bude konat v létě roku 2015 v Popradě. Symbolicky také odstartují rok duchovní přípravy na P15 nazvaný „čistý rok“.

„Hlavním cílem této akce je pomoci mladým lépe pochopit srdce Ježíšovy matky zmítané bolestí a učit se od ní moudrosti a důvěře a Boží lásku,“ uvedla Mária Janusová z pořádající Rady pro mládež a univerzity Konference biskupů Slovenska.

Podle hlavního koordinátora akce, P. Ondreje Chrvaly, se do příprav programu 7BOLESTNÁ zapojilo více než sto dobrovolníků: „Po půlročních přípravách jsme rádi, že se všechno podařilo připravit bez větších těžkostí a s pomocí mnoha aktivních a nadšených lidí“.

Inspirace pro šaštínský program vzešla z Národního setkání mládeže v Ružomberoku R13, které zase reagovalo na Světové dny mládeže. Akce se v roce 2013 zúčastnilo více než dva tisíce mladých včetně stovek českých poutníků.

 

Zde bude JS kód

VIDEO: Pozvánka na program 7BOLESTNÁ

 

(zdroj: TK KBS, postoy.sk)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou