Lupa
Obsah Obsah
Portál

Koncem listopadu navštíví František Turecko

Datum publikace12. 9. 2014, 23.25
TiskTisk

Návštěva by se měla uskutečnit koncem listopadu 2014, avšak její program ani délka trvání nebyly dosud stanoveny.

Vatikánský tiskový mluvčí Federico Lombardi potvrdil, že Svatý stolec plánuje cestu papeže Františka do Turecka. Oficiální pozvání ze strany prezidenta Recepa Erdogana bylo do nejmenšího státu světa doručeno dnes dopoledne (12. září 2014). Návštěva by se měla uskutečnit koncem listopadu, avšak její program ani délka trvání nebyly dosud stanoveny.

Myšlenka cesty papeže Františka do Turecka vznikla díky pozvání ekumenického patriarchy Bartoloměje. Jak připomínají některá média, 30. listopadu slaví patriarchát svého patrona, sv. Ondřeje.

František bude již čtvrtým papežem, který do země zavítá. Po Brazílii (léto 2013), Svaté zemi (květen 2014), Jižní Koreji (srpen 2014), Albánii (21. září 2014) a Štrasburku (25. listopadu 2014) se jedná o 6. zahraniční cestu současného pontifika.

(foto: CNA / Daniel Ibañez)

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou