Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel hudební skladatel A. Tučapský

Datum publikace18. 9. 2014, 17.38
TiskTisk

Dne 9. září 2014 zemřel v Londýně významný český skladatel nejen duchovní hudby, Antonín Tučapský. Autor tří stovek děl vokální a vokálně instrumentální hudby, první český člen Královské hudební akademie. Poslední rozloučení proběhne 3. října 2014.

Antonín Tučapský se narodil 27. března 1928 v Opatovicích u Vyškova. Po vystěhování do Velké Británie v polovině sedmdesátých let působil přes dvacet let jako profesor hudebně-teoretických předmětů a kompozice na Trinity College of Music v Londýně.

Uplatnil se i jako dirigent významných sborových těles, jako jsou London Chorale a Philharmonia Chorus London.

Jako první Čech byl jmenován členem Královské hudební akademie. Biskupové českých a moravských diecézí mu v roce 2011 na Velehradě udělili Řád sv. Cyrila a Metoděje. V roce 2012 obdržel i cenu Gratias Agit.

Poslední rozloučení proběhne 3. října 2014 od 14.15 hod. Místem pohřbu bude Easthampstead Park Crematorium, South Road, Nine Mile Ride, Wokingham. RG40 3DW.

Více na http://www.antonintucapsky.com/.

(foto: ČBK)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou