Lupa
Obsah Obsah
Portál

Zaplnili brněnskou katedrálu, aby uctili faráře arského

Datum publikace19. 9. 2014, 8.03
TiskTisk

Více než osmdesát kněží a jáhnů  a téměř tisíc věřících zaplnili včera večer (18. září 2014) katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně, aby uctili relikvii sv. Jana Maria Vianneye. Bohoslužbu, které předsedal brněnský biskup Vojtěch Cikrle, přenášelo v přímém přenosu Radio Proglas.  

Brno: Srdce svatého faráře arského přivezli do České republiky dva francouzští kněží  z Arsu, P. Frédéric Vollaud a P. Roland Varin. Ten měl také v Brně na Petrově přednášku pro kněze.
 
Setkání pro veřejnost bylo zahájeno v 16.15 hodin  slavnostním liturgickým průvodem do zaplněné katedrály.  Po společném uctění relikvie následovala modlitba růžence, kterou vedl biskup Vojtěch Cikrle, a chvíle ticha k soukromé adoraci. Při bohoslužbě od 17.30 hodin pronesl homilii P. Frédéric Vollaud  a vyzvedl v ní několik základních duchovních poselství svatého faráře arského.

Stovky věřících až  do 22.00 hodin využíli možnosti k individuálnímu uctívání relikvie, k tiché modlitbě a rozjímání. O připravené promítání dokumentárního filmu o sv. Janu Vianneyovi byl tak velký zájem. Svědčí o tom jeho večerní reprízování.

Dnešní zastavení poutníků s relikvii svatého faráře arského je v Koclířově od 9.00 do 15.00 hodin.

Záznam včerejší mše svaté je ke stažení zde:   http://www.proglas.cz/detail-poradu/2014-09-18-17-30.html.
 
(foto: Josef Múčka)
Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou