Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Přímé přenosy bohoslužeb od 22. do 28. září 2014

Datum publikace22. 9. 2014, 10.30
TiskTisk

Všem těm, kdo se nemohou zúčastnit mše svaté v kostele a chtěli by se připojit alespoň prostřednictvím televize nebo rozhlasu, nabízíme přehled bohoslužeb. Vysílaných během tohoto týdne přímým přenosem v Televizi Noe, na Radiu Proglas, Českém rozhlasu a v České televizi.

Olomouc: Významným okamžikem tohoto týdne bude Národní svatováclavská pouť ve Staré Boleslavi, jejíž hlavní bohoslužbě od 10.00 hodin předsedá olomoucký arcibiskup Jan Graubner a spolu s ním koncelebruje apoštolský nuncius v ČR Giuseppe Leanza i biskupové Čech, Moravy a Slezska, káže kardinál Dominik Duka. Slavnostní mši svatou bude v přímém přenosu vysílat Česká televize a Český rozhlas.

Televize Noe zve své diváky ke čtyřem bohoslužbám. V pondělí od 18.00 hodin nabídne mši svatou, která se bude slavit v ostravském kostele Svatého Ducha u příležitosti uctění relikvie sv. Jana Marii Vianneye. Ve středu a pátek od 12.05 hodin odvysílá mše svaté z kaple v ostravském studiu Telepace. V neděli od 9.30 hodin pak televize nabídne mši svatou z kostela sv. Václava v Ostravě.

V nabídce Radia Proglas jsou mše svaté zařazeny v úterý, čtvrtek a pátek vždy od 18.00 hodin, v tomto týdnu se budou konat v bazilice sv. Kříže ve slovenském Kežmaroku, v kostele sv. Augustina v Brně a v kostele sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech. Nedělní bohoslužba na Proglasu začíná v 9.00 hodin a tentokrát bude přenášena z kostela sv. Augustina v Brně.

Televize Noe

pondělí 22. 9., 18.00: mše svatá z kostela Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu u příležitosti uctění relikvie sv. Jana Marii Vianneye

středa 24. 9., 12.05: mše svatá z kaple Telepace

pátek 26. 9., 12.05: mše svatá z kaple Telepace

neděle 28. 9., 9.30: mše svatá z kostela sv. Václava v Ostravě

Radio Proglas

úterý 23. 9., 18.00: mše svatá mše svatá z baziliky sv. Kříže v Kežmaroku prostřednictvím Radia Lumen

čtvrtek 25. 9., 18.00: mše svatá z kostela sv. Augustina v Brně

pátek 26. 9., 18.00: mše svatá z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech

neděle 28. 9., 9.00: mše svatá z kostela sv. Augustina v Brně

Český rozhlas

neděle 28. 9., 10.00 hodin, ČRo Dvojka: přímý přenos mše svaté z Národní svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi

Česká televize

neděle 28. 9., 10.00 hodin, ČT2: přímý přenos mše svaté z Národní svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou