Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 40/2014

Datum publikace1. 10. 2014, 17.34
TiskTisk

Mimořádnou událost zažila v den slavnosti sv. Václava Stará Boleslav. Během Národní svatováclavské pouti zde apoštolský nuncius v ČR Mons. Giuseppe Leanza korunoval staroboleslavské Palladium.

Domácí zpravodajství i strana publicistiky vzpomínají na zesnulého Daniela Reynka, syna básníka a grafika Bohuslava Reynka a francouzské básnířky Suzanne Renaud.

Do Věčného města už míří biskupové, kardinálové, teologičtí poradci, a dokonce vybrané manželské páry. V neděli 5. října zde totiž začíná mimořádná synoda o rodině. Za ni se již o týden dříve na společném setkání se seniory modlili oba papežové: František a Benedikt XVI. Více přináší zahraniční rubrika.

Otec Brown jako protijed. Známý Chestertonův hrdina inspiroval tvůrce seriálu BBC, který nyní vysílá každou sobotu Česká televize – informuje strana kultury.

Téma je tentokrát nazváno Komunální volby. Nestačí jen hartusit před kostelem či u piva. Je třeba něco konkrétního udělat, vyzývá biskup Jan Baxant k účasti v blížících se volbách.

Příloha Doma si vzala na paškál výuku náboženství. Jak se změnila za poslední roky, jak ji udělat lákavější a jaké nároky klade dnešní doba na katechezi?

V KT vychází speciální příloha věnovaná Pastoračnímu domu ve Valašských Kloboukách.

Noviny uzavírá celostránkový rozhovor s biskupem Františkem Radkovským pod názvem Ještě jsem si nezvykl, že jsem biskupem. 'Dostal jsem dva dary: víru a pokoru,' říká plzeňský biskup, který v těchto dnech slaví 75. narozeniny.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

(Zdroj: Katolický týdeník)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou