Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sportovní nadšenci podpoří první hospic ČR

Datum publikace2. 10. 2014, 17.07
TiskTisk

Běháním proti nemoci: a to hned dvojím způsobem. Historicky první Běh pro hospic 4. října 2014 přispěje k nákupu dorozumívacího zařízení v Hospici Anežky České v Červeném Kostelci.

Červený Kostelec: V centrum sportu se v sobotu 4. října 2014 promění Červený Kostelec, kde se odehraje historicky první Běh pro hospic.

Akce probíhá pod záštitou místopředsedy vlády Pavla Bělobrádka, je podpořena Nadací Divoké husy a naleznete ji i na oficiální termínovce běhů pro rok 2014.

Mezi startujícími budou celé rodiny, ale také profesionálové, jako  je nejlepší česká triatlonistka a mistryně světa v duatlonu Vendula Frintová.

Zájemci se mohou registrovat k závodu na 2 km, 5 km nebo 10 km na stránkách www.hospic.cz nebo přímo před startem u víceúčelového charitního domu Háčko v ul. Manželů Burdychových 245, odkud se bude také po slavnostním otevření a požehnání sportovního vybavení vybíhat. Nebude chybět ani občerstvení a program pro děti.

PROGRAM

08:30-9:30 registrace závodníků

09:30:-09:50 úvodní slovo pana ředitele ing. Wajsara, místopředsedy vlády ČR P. Bělobrádka

09:50-10:00 požehnání běžecké obuvi a vybavení (P. Kubant)

10:00 start závodu na 10km, 5km a 2km

11:30 vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií, rozhovory, předání cen

12:00 občerstvení a volná zábava

Oblastní charita Červený Kostelec má hned dva primáty: spravuje krom mobilního hospice, domu s pečovatelskou službou aj. i historicky první hospic v České republice, ale také první (a zatím jediné) zařízení pro pacienty s roztroušenou sklerózou: Domov svatého Josefa v Žírči.

Nákup dorozumívacího zařízení mezi pacienty a ošetřujícím personálem v Hospici Anežky České podpoří v nejbližší době i následující kulturní akce:

  • Prodejní výstava ŠIKOVNÉ RUCE PRO HOSPIC aneb Lidé lidem
    vernisáž 3. října v 17.00; otevřeno do 10. října, Červený Kostelec: MÚ
  • BENEFIČNÍ KONCERT JAROSLAVA UHLÍŘE
    9. října v 19.00, Červený Kostelec: Divadlo J. K. Tyla
  • 6. CHARITNÍ PLES
    8. listopadu ve 20.00, Červený Kostelec: Sokolovna

Více informací na:

http://www.ochck.cz/

http://www.behprohospic.cz

(autor: Marie Štěpánová, foto: Oblastní charita ČK)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou