Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 41/2014

Datum publikace8. 10. 2014, 17.21
TiskTisk

Zatímco v minulých staletích řešili biskupové na svých sněmech dogmatické otázky nebo skandál trojpapežství, nyní se v Římě sešli kvůli ohrožení rodiny. KT je a bude u toho.

Volby cloumají emocemi i obyvatelstvem. Vybíráme totiž zastupitele a třetinu senátu - modlitby a pozornost křesťanů jsou na místě. Domácí zpravodajství a publicistika přibližují událost číslo 1 těchto dnů.

Neméně zajímavým tématem domácí rubriky je vysvěcení nového řeckokatolického kostela v jihomoravské metropoli. K tématu KT přináší také bezprostřední reakce věřících z Ukrajiny, kteří u nás žijí.

Co s uprchlíky? Uprchlická vlna ze Sýrie už dostává sousední Libanon do kolen. Na obtížnou situaci migrantů znovu upozornil i papež František.

Věda a víra. Téma, které P. Marek Orko Vácha otevírá ve své nové knize, je v našem prostředí díky dědictví komunismu stále velmi živé.

Tematická dvoustrana patří misionářům. Jejich role se v posledních letech změnila. Dnes jsou jimi i dobrovolníci, důchodci či manželé. A kde působí ti čeští?

Příloha Perspektivy přináší exkluzivní rozhovor s první dámou polistopadového režimu v Polsku. Dvanáct let byla navíc velvyslankyní ve Vatikánu a nyní ji papež jmenoval do komise pro ochranu nezletilých: Hanna Suchocka.

Noviny uzavírá rozhovor s Jiřím Srncem. Jeho jméno je spjato s černým divadlem, které u nás založil. I když je mu 83 let, je stále plný energie a tvůrčích nápadů.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou