Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskupové míří do Krkonoš

Datum publikace10. 10. 2014, 17.44
TiskTisk

Čeští a moravští biskupové míří v příštím týdnu (13.-15. října 2014) na Erlebachovu boudu do Krkonoš. Nečeká je ovšem turistika či jiné horské sporty, ale 99. plenární zasedání ČBK. Tradičním hostem zde bude papežský nuncius v České republice Mons. Giuseppe Leanza a informovat o činnosti COMECE přijede vzácná návštěva: generální sekretář P. Patrick Daly. I letos se biskupové a zástupci řeholí samozřejmě setkají s věřícími; mše svatá v kostele sv. Petra ve Špindlerově Mlýně  proběhne 14. října 2014 od 18.00.

Špindlerův Mlýn (AKTUALIZOVÁNO V 17.00): K hranicím vlasti, do Erlebachovy boudy na úpatí krkonošských hřebenů, zamíří v pondělí odpoledne (13. října) čeští a moravští biskupové. Ve dnech 14. a 15. října 2014 je zde čeká 99. plenární zasedání ČBK.

Biskupové se mj. seznámí s aktualitami ze života církve v naší společnosti či se seznámí se Směrnicí ČBK o liturgické hudbě. O své činnosti zde bude informovat Liturgická komise ČBK, která se v současné době zabývá dlouhodobým projektem reedice Českého misálu či otázkou liturgické hudby. Účastníci zasedání se rovněž dozví informace o přípravách Národního eucharistického kongresu v roce 2015 (Brno, 15.-17. října).

Sekce pro mládež při ČBK zde bude prezentovat témata spojená se setkáním mladých v duchu Taizé, které proběhne v Praze na přelomu let 2014/2015, a se Světovým dnem mládeže v polském Krakově (od 25. července do 1. srpna 2016).

Zástupci konferencí vyšších řeholních představených na Erlebachově boudě biskupům představí aktivity konané v rámci Roku zasvěceného života. Ten začíná již o první neděli adventní letošního roku a končí 2. února 2016.

Místem setkání s věřícími se při této  příležitosti stává kostel sv. Petra ve Špindlerově Mlýně a ani letos tomu nebude jinak. Mši svatou zde čeští a moravští biskupové budou se zdejší farností slavit v úterý 14. října 2014 od 18.00. Hlavním celebrantem je biskup Jiří Paďour, kazatelem bude pro tento den biskup Pavel Posád.

Na 99. plenární zasedání přijede i nuncius Mons. Giuseppe Leanza a s činností COMECE  (Komise biskupských konferencí Evropské unie) zde přítomné seznámí její generální sekretář P. Patrick Daly.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou