Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Konference o centrech života mládeže

Datum publikace13. 10. 2014, 12.02
TiskTisk

V sobotu 18. října 2014 se v Příchovicích koná mezinárodní konference o centrech života mládeže. Pořadatelem je Sekce pro mládež ČBK a slovenský Inštitút rodiny Jána Pavla II. Konference se koná u příležitosti výročí 35 let od chvíle, kdy do této farnosti StB poslala P. Miroslava Šimáčka. Kolem něj se pak na horské faře začali scházet mladí lidé, a tím byl dán základ pro vznik center života mládeže.    

Příchovice: O významu a přínosu center života mládeže se bude diskutovat z biblického, pastorálního, psychologického, sociologického a pedagogického hlediska. Účast přislíbili odborníci z České republiky a Slovenska; mimo jiné: apoštolský exarcha Mons. doc. Ladislav Hučko, Dr. Jaroslav Šturma, Dr. Zuzana Chanasová, Dr. Andrej Darmo či prof. Stanislav Vojtko.

Své příspěvky na konferenci dále zaslali: doc. Petr Sak, doc. Jaroslav Šebek, kardinál Miloslav Vlk a dlouholetý zodpovědný za sekci mládeže Papežské rady pro laiky, arcibiskup Mons. Renato Boccardo. 

Cílem diskusí je ukázat na přínos těchto center pro formaci mladých lidí a zároveň se zamýšlet nad tím, jak reagovat na změny, které společnost prodělává a které mají vliv na mentalitu mladých lidí. 

Výsledky konference budou k dispozici ve sborníku, který Sekce pro mládež ČBK vydá koncem letošního roku.

Více informací a přihlášky na: caban@cirkev.cz, 773 211 417.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou