Lupa
Obsah Obsah
Portál

Sčítání účastníků katolických bohoslužeb 2014

Datum publikace10. 10. 2014, 12.59
TiskTisk

V neděli 12. října 2014 se na území celé republiky uskuteční sčítání návštěvníků katolických bohoslužeb. Poslední takovéto zjišťování proběhlo v českých, moravských a slezských kostelech před pěti lety. Všechny potřebné informace se dozvíte i přímo na bohoslužbě, které se budete účastnit.

Letošní sčítání je naplánováno na neděli 12. října 2014 a bude probíhat tak, že každý návštěvník bohoslužby dostane při vstupu do kostela jeden průzkumový lístek, kde, spolu s ostatními, před koncem mše zatrhne příslušné kolonky. Samotným zatrháváním údajů na průzkumový lístek bude provázet kněz předsedající bohoslužbě. Do souhrnu účastníků se započítávají i účastníci sobotních večerních bohoslužeb s nedělní platností.

Sčítání návštěvníků nedělních bohoslužeb se koná vždy jednou za pět let a to v celé republice. Spolu s ostatními zdroji informací slouží jednotlivým biskupům k tomu, aby měli dostatečný přehled o situaci v diecézi. Je ale také významným zdrojem informací pro Českou biskupskou konferenci, která tak může lépe sledovat vývoj v diecézích a účinněji soustřeďovat síly i prostředky k pastorační a evangelizační práci v naší zemi.

Sčítání je pochopitelně anonymní.

(S využitím informací A. Pištory; ilustrační foto: www.farnost-recice.cz)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou