Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 42/2014

Datum publikace17. 10. 2014, 10.11
TiskTisk

Je v pořádku, aby řeholnice nosily v nemocnicích řeholní oděv? Tuto otázku vyvolal nedávný zákaz nošení muslimských šátků v nemocnici. KT zjišťoval, jaká je současná praxe.

Samozřejmě nezůstaly stranou ani volby, které skončily o uplynulém víkendu.

Jaké je mít patnáct dětí? Více napoví první dávka rozhovoru se dvěma manžely ze Španělska, kteří mají takovou zkušenost.

Mimořádná biskupská synoda ve Vatikánu o pastoračích výzvach rodiny uzavřela minulý týden svou první polovinu.

Malalaj Júsufzaiová - stala se nejmladší nositelkou Nobelovy ceny za mír. Její snaha o přístup pákistánských žen ke vzdělání ji málem stála život. Více se dočtete na stránce zahraničního zpravodajství.

Františkovo tajemství. Lidé zachránění papežem Františkem za vojenské diktatury v Argentině vydávají po letech svědectví v knize Bergogliův seznam.

Téma: PAVEL VI. Tento týden má rozšířit řady blahoslavených Pavel VI. Papež, který se nebál církevních změn ani velkých ekumenických gest.

Příloha Doma: Dětská obezita. Je to jeden z nejvážnějších současných společenských problémů. Naše děti žijí nezdravě a do budoucna to nevěstí nic dobrého.

Noviny uzavírá rozhovor s Janem Mikuškem. V moderní opeře už zpíval part faráře Toufara, brankáře Haška, a dokonce Matky Terezy. Navíc se věnuje duchovní hudbě.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou