Lupa
Obsah Obsah
Portál

Charita pomáhá hasičům u Vlachovic

Datum publikace17. 10. 2014, 21.31
TiskTisk

Při odstraňování následků výbuchu muničního skladu u Vlachovic na Zlínsku (16. října 2014) pomáhá také Oblastní charita Uherský Brod. Pro zasahující hasiče a policisty vaří i dodává obědy a večeře.

Vlachovice: Ve čtvrtek 16. října 2014 explodoval muniční sklad ve Vlachovicích na Zlínsku. Do pomoci při odstraňování následků a vyšetření příčin této katastrofy se zapojila také Oblastní charita Uherský Brod, která je součástí Integrovaného záchranného systému Zlínského kraje.

Na vyžádání centrálního dispečinku Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje poskytla brodská Charita pohotově stravu (170 porcí guláše) hasičům a policistům, kteří se podílejí na zvládnutí požáru a jeho následků.

V pátek (17. října) hasiči požádali o 70 obědů a 70 večeří v nočních hodinách. Stejný požadavek zazněl i na víkend - v sobotu tedy Charita uvaří a dodá 70 obědů a stejný počet jídel i na večeři.

Pracovníci Charity v Uherském Brodě zůstávají v neustálém kontaktu s velitelem zásahu. Kromě stravy jsou připraveni poskytnout i psychosociální a zdravotní pomoc.

Více zde.

(zdroj: Oblastní charita Uherský Brod, foto: Terezie Fojtíková)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou