Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Studijně-formační kurz Sekce pro mládež pokračuje

Datum publikace17. 10. 2014, 11.45
TiskTisk

V týdnu od 13. října 2014 začíná v rámci Studijně-formačního kurzu Sekce pro mládež ČBK nový semestr dalšího akademického roku. Tato aktivita je zaměřena na přípravu kněží, řeholníků a laiků pro službu v pastoraci mládeže.

Blansko - Češkovice: Do nového ročníku Studijně-formačního kurzu se přihlásilo celkem 58 účastníků, z toho 25 nových. Výuka probíhá ve čtyřech týdenních blocích během jednoho roku a obsahuje přednášky odborníků i společné chvíle modlitby nebo duchovního sdílení.

V říjnovém týdnu, který se konal v rekreačním zařízení Kolpingova díla Vyhlídka, čekala na účastníky řada přednášek. Lektory jim byli mimo jiné manželé Imlaufovi, kteří hovořili o rodině a její úloze ve vztahu k pastoraci mládeže, dále pak například P. Mgr. Petr Piler, Ph.D, SDB, přednášející o vlivu rodiny na dítě a mladého člověka.

Ve čtvrtek poctil účastníky svou návštěvou otec biskup Vojtěch Cikrle, který celebroval mši svatou a ve své promluvě poděkoval účastníkům kurzu za jejich konkrétní službu mladým lidem a povzbudil je, aby se nezalekli těžkostí i překážek, které mohou přijít.

V rámci programu celého týdne byl prostor pro společnou modlitbu, každodenní slavení Eucharistie a také prostor pro společné i neformální sdílení, zábavu či odpočinek.

Studijně-formační kurz Sekce pro mládež ČBK založila v roce 2002. Jeho cílem je prohloubit kompetence kněží, řeholníků, řeholnic i laiků v oblasti práce s mládeží. Kurz je dvouletý a pravidelně se ho účastní kolem 60 zájemců. Více informací na: www.cirkev.cz/cirkev-se-setkava/mladez nebo mladez@cirkev.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou