Lupa
Obsah Obsah
Portál

Ve Vranově u Brna proběhlo setkání vězeňských kaplanů a duchovních

Datum publikace19. 10. 2014, 14.23
TiskTisk

Ve dnech 16. - 18. října 2014 se ve Vranově u Brna konalo setkání katolických vězeňských kaplanů a dobrovolných duchovních.

Vranov u Brna: V době od 16. do 18. října 2014 hostil Vranov u Brna 8. setkání katolických vězeňských kaplanů a dobrovolných duchovních. Akce se zúčastnil Mons. Josef Kajnek, předseda Rady ČBK Pro duchovní službu ve věznicích, pod jehož záštitou se setkání konala, i hlavní kaplanka Vězeňské služby ČR Květa Jakubalová.

Do Duchovního centra sv. Františka z Pauly zavítali kněží, řeholní osoby i laici, kteří přijali pověření církve ke službě uvězněným a vazebně stíhaným osobám, a nyní jako kaplani Vězeňské služby ČR či jako dobrovolní duchovní poskytují pastorační péči ve věznicích na našem území.

Rekolekci na téma „Spiritualita Dona Boska jako motivační zdroj pro vězeňskou pastoraci“ vedl salesián P. Mgr. Radomír Kuchař, pedagog VOŠ Jabok a dobrovolník působící v ruzyňské věznici.

V sobotu 18. října 2014 vystoupil s přednáškou věnovanou problematice kriminality mládeže (trestné činnosti páchané mládeží a na mládeži) Pavel Přibyl, kriminalista z Oddělení obecné kriminality PČR v Jindřichově Hradci.

Pozvání na setkání opět přijali i pracovníci z Nové šance Ostrava - Koblov a z Oblastní charity Třebíč - organizací úspěšně se věnujících postpenitenciární péči. Jejich pomoc často vyhledávají právě ti, kteří byli ve výkonu trestu v kontaktu s duchovním: Mnozí se po totiž odpykání trestu ocitají na svobodě ve velmi obtížné situaci a pomoc (např. při získání vhodného zaměstnání, ubytování i sociálního zázemí) naléhavě potřebují.

(zdroj: Veronika Zemanová, asistentka ČBK pro vězeňskou pastoraci)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou