Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 43/2014

Datum publikace21. 10. 2014, 11.12
TiskTisk

Pavel VI. blahořečen. Papež František prohlásil svého předchůdce na Petrově stolci za blahoslaveného. Pavla VI. si připomínáme nejen jako autora encykliky Humanae vitae.

Na čem se usnesli čeští a moravští biskupové na 99. plenárním zasedání?

Česká nemocnice v Ugandě očima redaktora KT. Tomáš Kutil se vypravil do Afriky nahlédnout pod pokličku tamnímu zdravotnictví. Má smysl pomáhat?

Děti v českých a moravských farnostech podpořily misijní dílo. Misijní neděle proběhla v duchu modlitby a pomoci. Přinášíme postřehy z několika dětských kolektivů.

Proběhlo druhé kolo senátních voleb. Jak jej hodnotí osobnosti?

Na Majdanu jsem spal v botách, říká v rozhovoru fotoreportér Filip Singer, čerstvý držitel prestižního ocenění Czech Press Photo.

Za Jiřím Reynkem. Odešel druhý z petrkovských bratří. Znamená to konec legendy?

Téma: PAMĚŤ A ZAPOMÍNÁNÍ. Pamatujeme si skutečně to, co se stalo, nebo nás náš mozek šidí? Trenérka paměti poradí, jak je možné mozek vycvičit.

Perspektivy: Slušné muslimy krutost a faleš Islámského státu děsí, tvrdí přední odborník, arabista Luboš Kropáček a vyzývá k dialogu o úctě k životu a svobodě náboženství.

Rastislav Dvorový byl misionářem na Ukrajině, nyní pastoračně vede komunitu Rusů a Ukrajinců v Izraeli. O svých zkušenostech i své cestě ke kněžství vypráví v rozhovoru.

Příloha Kniha čtenářů 2014. Nechte si doporučit dobré čtení a hlasujte pro svůj oblíbený titul.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou