Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Animátoři seniorů z celé republiky se sejdou v Hradci

Datum publikace23. 10. 2014, 16.09
TiskTisk

Nové Adalbertinum v Hradci Králové přivítá v pátek 24. října 2014 účastníky celostátního setkání animátorů seniorů. Přijede za nimi i kardinál Dominik Duka, který odslouží hlavní bohoslužbu v kostele Panny Marie na zdejším Velkém náměstí.

Hradec Králové: Celostátní setkání animátorů seniorů se uskuteční již posedmé. Program nabídne nejen slavnostní bohoslužbu s kardinálem Dominikem Dukou a královéhradeckým světícím biskupem Josefem Kajnekem, ale i přednášky a benefiční koncert.

Z kostela Panny Marie se animátoři po mši svaté začínající v devět hodin přesunou do velkého sálu Nového Adalbertina. Přednáškový blok tam na téma činnosti laiků v církvi zahájí pastorální teolog Michal Kaplánek. Vystoupí také exercitátor Jan Rybář a zakladatelka domácí hospicové péče v Hořicích Jana Sieberová. Zahraničním hostem bude biblista a průvodce ve Svaté zemi Ján Majerník ze Slovenska. Setkání zakončí třicet minut po osmnácté hodině benefiční koncert finalisty soutěže Česko Slovensko má talent Pavla Helana.

Výtěžek z koncertu připadne Domácí hospicové péči Oblastní charity Hradec Králové.

Celostátní setkání animátorů seniorů je určené lidem různých věkových kategorií z celé republiky, kteří se věnují nebo chtějí věnovat pastorační práci se seniory. Z programu bychom především rádi upozornili na bohoslužbu s kardinálem Dominikem Dukou a večerní benefiční koncert Pavla Helana. Tyto body budou moci navštívit i předem nepřihlášení zájemci,' upozorňuje organizátorka Veronika Čepelková.

Více informací zde.

(ilustrační foto)

Autor článku: Mgr. Lukáš Peška
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou