Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskup František Radkovský zůstává v čele Diecéze plzeňské

Datum publikace24. 10. 2014, 12.38
TiskTisk

Plzeňský biskup Mons. František Radkovský byl vyrozuměn apoštolským nunciem Guiseppe Leanzou, že se jej papež František rozhodl ponechat na další rok v čele Diecéze plzeňské. Jakožto diecézního biskupa.

Plzeň: Mons. František Radkovský dosáhl 3. října 2014 věku 75 let, a proto v souladu s církevním právem podal k rukám Svatého otce abdikaci z funkce diecézního biskupa. Papež František jeho působení v čele Diecéze plzeňské prodloužil o další rok.

V dopise apoštolského nuncia Guiseppe Leanzy, který biskupa Radkovského o této skutečnosti informuje, se dále uvádí: 'Mezitím se  Apoštolská nunciatura postará o hledání kandidátů vzhledem k posloupnosti a zahájí obvyklý kanonický proces pro určení nového plzeňského biskupa.' 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou