Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 44/2014

Datum publikace29. 10. 2014, 14.39
TiskTisk

Modlíme se za zesnulé. „Dušičky“ znamenají zádušní modlitby a bohoslužby i možnost získat plnomocné odpustky. Hlas na podporu pronásledovaných křesťanů zvedly stovky lidí při shromáždění v metropoli. K modlitbám za oběti extremistů vyzývají i čeští a moravští biskupové. To jsou hlavní témata nového Katolického týdeníku (44/2014).

Církev investuje do sociálního bydlení. Až stovkami milionů ročně chce církev podpořit byty pro lidi v nouzi. Kardinál Duka požádal vládu, aby k jednání přizvala zástupce ČBK.

Prvních tisíc vyléčených z eboly oslavili Lékaři bez hranic. Epidemie přesto paralyzuje postižené regiony a rozvrací i rodinné vztahy.

Karel Boromejský – pastýř podle Kristova vzoru. Připomínáme si 430 let od smrti světce.

Téma: POSLEDNÍ VĚCI ČLOVĚKA. Tématu smrti se snažíme vyhýbat. Přesto i péče o umírající, pohřby a truchlení patří k běhu života, a toho křesťanského zvlášť.

DOMA: Překvapeni těhotenstvím. Jak přijmout neplánované dítě? A jak se zbavit zbytečného strachu, že je nezvládneme?

Arcibiskup olomoucký Jan Graubner byl přímým účastníkem mimořádné synody o rodině v Římě. V rozhovoru se ohlíží za hlavními body jednání.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou