Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Gen. sekretář ČBK k odmítnutí pomoci syrským uprchlíkům

Datum publikace7. 11. 2014, 17.16
TiskTisk

Přinášíme stanovisko generálního sekretáře ČBK Mons. Tomáše Holuba k rozhodnutí vlády ČR odmítnout léčení několika syrských vážně nemocných a zraněných uprchlíků v České republice.

Generální sekretář ČBK k odmítnutí syrských nemocných a zraněných

Vláda České republiky na svém předposledním jednání odmítla přijmout k léčení v ČR patnáctku vážně raněných a nemocných syrských uprchlíků. Ústy ministra vnitra Milana Chovance je, tváří v tvář největší humanitární katastrofě 21. století., označila za bezpečnostní riziko.

Nad tímto rozhodnutím vyjadřuji politování, protože jsem přesvědčen o tom, že léčba malé skupiny prokazatelně trpících humanitární krizí na Blízkém východě je v souladu se základními hodnotami, na kterých stojí naše společnost. Tato forma pomoci je totiž pro mne projevem deklarované nezbytnosti solidarity, péče o slabší a otevřenosti.

Apeluji tímto na členy vládního kabinetu, aby své zamítavé stanovisko ještě přehodnotili. Věřím, že hodnoty demokratické společnosti, kterou se snaží Česká republika být, jsou důležité pro všechny.

 

Mons. Tomáš Holub
generální sekretář ČBK

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou