Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vezmi a čti: kniha biskupa Hrdličky o lektorské službě

Datum publikace14. 11. 2014, 13.30
TiskTisk

Na pulty knihkupectví přichází v těchto dnech další kniha olomouckého světícího biskupa Josefa Hrdličky. Publikace nazvaná Vezmi a čti je plodem jeho přednášek pro lektory Božího slova v olomoucké arcidiecézi a zabývá se duchovním rozměrem jejich služby.

Olomouc: V letech 2003–2005 a 2011–2014 byly v rámci všech děkanátů olomoucké arcidiecéze realizovány vzdělávací kurzy pro lektory Božího slova. Obou kurzů se zúčastnilo celkem více než dva tisíce věřících.

Knížka Vezmi a čti olomouckého světícího biskupa Josefa Hrdličky obsahuje řadu zamyšlení nad jedním z témat kurzů: duchovním rozměrem lektorské služby.

Jde o jedinečnou pastorační pomůcku, kterou by měl znát každý lektor, aby Boží slovo jím přednášené co nejúčinněji zasáhlo posluchače. Především však si musí být vědom toho, že se svojí službou stává mluvčím samého Boha. Posluchač snadno pozná, zda lektor sám ví, co čte, zda se na svůj úkol připravil, zda je textem sám osloven a odpovědně zaujat.

Brožura o 48 stranách stojí 37 korun a vydalo ji nakladatelství Matice cyrilometodějská v Olomouci.

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou