Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Farnosti a scholy mohou i letos zvát na koledy

Datum publikace20. 11. 2014, 12.42
TiskTisk

V českých a moravských městech se již nyní připravuje adventní program.

Stejně jako v minulých letech se i letos v předvánoční době budou v českých a moravských městech zpívat koledy. Otevřená prostranství před školami, náměstí, kostelní schodiště, tam všude zazní známé melodie a umožní tak na chvíli spojit věřící i hledající, kterým jsou tyto svátky blízké a chtějí je oslavit tradičním způsobem.

Hlavní myšlenkou organizátoru je oživit veřejný prostor a přičinit se, aby se adventní a vánoční písně nestaly pouhou zvukovou kulisou předvánočního shonu, ale aby se lidé mohli sejít a společně prožít lidovou tradici postavenou na radostném poselství křesťanských Vánoc.

„Akce ´Česko zpívá koledy´ má za cíl v předvánočním čase vytrhnout lidi z každodenního shonu a přivést je společně s kamarády na společné místo, kde si zazpívají nejméně 3 koledy. Zpěvník koled také vychází jako příloha regionálního Deníku v den akce,“ upřesňuje František Olbert ze společnosti Newslab, která připravuje interaktivní mapu všech míst, kde budou k poslechu vánoční koledy.

Všechny farnosti, chrámové sbory nebo scholy se nyní mohou do této akce snadno zapojit, a aktivně tak podpořit myšlenku vánoční sounáležitosti, a zároveň prezentovat další adventní a vánoční program spoluobčanům, jakým je například rozdávání Betlémského světla aj.

Více informací na www.ceskozpivakoledy.cz.

Autor článku: Václav Ettler
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou